Корнелия Нинова, БСП: Бързо трябва да се гледа актуализацията на бюджета, но не мисля, че тя трябва да се обвързва с втория мандат

Източник: Focus-news

София. Бързо трябва да се гледа актуализацията на бюджета, но не мисля, че тя трябва да се обвързва с втория мандат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Денят започва“ по БНТ.

„Що се отнася до обвързването на актуализацията на бюджета с мандата. Тук ние народните представители търпим критика. Загубихме много време. Можехме досега да сме направили комисиите, да не се занимаваме, с обиди, крясъци един срещу друг, да направим комисиите и да гледаме актуализацията. Тук служебният кабинет е прав, това е важен въпрос и ние го забавяме. Чисто конституционно и юридически двете неща не би трябвало да са свързани. По Конституция е предвидено как действа президентът при връчването на мандата, също и по Конституция и по Правилника за работа на Народното събрание е предвидено как се гледа актуализация. Трябваше да свикаме извънредно заседание, за да си направим комисиите и да гледаме бюджета. Признавам тук депутатите сме в слаба позиция. Бързо трябва да се гледа актуализацията, но не мисля, че тя трябва да се обвързва с втория мандат“, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че за третия мандат трябва да се говори с повече разум и с по-малко емоция. „Всички искахме тази промяна и сега какво всички ще я отложим с 6 месеца“, допълни още Корнелия Нинова.

Тя коментира, че случвщото се в Афганистан е изключително тревожно. „Много бежанци тръгват да се изнасят. Притеснително е ,че нощес Пакистан са затовирили границата си с Афганистан. Затворен е най-големият гранично-пропускателен пункт между Афганистан и Пакистан. Тези хора, които стоят там, ще тръгнат нанякъде. Могат да се насочат към Европа. Трябва да имаме изключително добра готовност, организационна, финансова, а тук такова нещо няма“, каза още Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *