Христо Иванов, „Демократична България“: Притеснява ни, че предлаганият бюджет е конструиран, очаквайки средства от Плана за възстановяване

Източник: Focus-news

София. Притеснява ни, че предлаганият бюджет е конструиран, очаквайки средства от Плана за възстановяване. Това каза председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов след проведения Консултативен съвет за национална сигурност, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Относно COVID мерките стигнахме до това, че очевидно България навлиза в нова вълна и трябва да се мобилизира цялата мощ на държавата, за да се отговори адекватно на ситуацията. Волята на „Демократична България“ е да направим всичко, за да подкрепим на първо място здравните работници, които са на първа линия“, посочи той.

„За третия мандат Иванов коментира, че „Демократична България“ съзнава, че страната има нужда от управление. Единствения шанс за това е около третия мандат. Имаме ясни ангажименти в нашето предизборно споразумение, в което е включено, че не можем да подкрепим правителство с мандат на БСП“, допълни Иванов.

Той поясни, е ако ИТН не променят позицията си за подкрепа при никакви условия за третия мандат хипотезата за правителство отпада. „Без ИТН няма смисъл от такъв разговор. Не можем да участваме в правителство, което се ползва с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Формула за съставяне на кабинет е възможна. Трудна ще е , затова призивът ни е за преговори преди това“, каза още Христо Иванов.

Относно думите на председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, че джипката вече се кара от Иво Прокопиев, Иванов заяви, че Карадайъ тери скандали. „ДПС се чувства толкова изолирана, толкова лишена от всякакво политическо послание, че се занимава с много евтини конспиративни теории. Тяхно право“, поясни той.

За актуализацията на бюджета, Христо Иванов заяви, че „Демократична България“ ще участва сериозно в дискусията. „Притеснява ни, че бюджетът е конструиран очаквайки средства от Плана за възстановяване. Политическата перспектива за приемането му е неясна“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *