Традицията продължава! Волейболните национали до 19 г. с урок по българска история преди Световното

Източник : Focus-news

София. Юношите, водени от Мартин Стоев, получиха трибагреници преди шампионата на планетата в Иран

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 19 г. имаше мотивирана лекция по българска история преди заминаването за Световното първенство в Иран. Това бе продължение на вече стартиралата инициатива – националите за момчета и за момичета в различните възрасти да имат възможност да присъстват на интерактивни и увлекателни уроци, проведени от сдружение „Българска история“. Традицията започна по идея на Давид Давидов – вицепрезидент на Българска федерация по волейбол, и Владимир Николов – координатор на националните отбори.
Първи лекция имаха момчетата на Виктор Карагьозов от националния отбор на България до 17 г. преди Европейското първенство.
Сега специален урок в заседателната зала на спортна зала „Левски София“ имаха националите до 19 г., водени от Мартин Стоев. На изключително талантливите млади български волейболисти предстои пътуване за Иран, където от 24 август до 2 септември е шампионатът на планетата в тази възраст при момчетата.

Преди да тръгнат на мисия за възможно най-достойно представяне на България, националите ни взеха участие в интригуващата лекция от съоснователя на сдружение „Българска история“ Марио Мишев.

„За мен беше чест да се срещна с момчетата от националния отбор до 19 години и да прекарам един час по история с тях. Силно се надявам разказаното от мен да им се е сторило интересно и да послужи вдъхновяващо в подготовката им за предстоящото Световно първенство в Иран. Лично аз съм сигурен, че примерите от историята могат да са от полза в подобни значими моменти от спортната им кариера“, заяви Марио Мишев след лекцията с акцент върху личностите на Дончо Колев (Дан Колов), Пенчо Семов и ген. Владимир Вазов.

След края на събитието продължи и друга част от създадената традиция – националите получиха и по едно българско знаме. Трибагрениците им бяха връчени от Марио Мишев и Евгени Иванов-Пушката.

Дългогодишният български национал Евгени Иванов отправи мотивационни волейболни послания към спортните звезди на бъдещето. С усмивка пожела на младите национали да използват българските знамена „по предназначение“ след успех на световното първенство в Иран и големите шампионати, които тепърва им предстоят. Разказа на талантите и за спечелената от него и съотборниците им световна титла до 21 г. точно преди 30 години в Египет. Част от волейболистите от тима на Мартин Стоев ще бъдат и в селекцията на Найден Найденов за Световното първенство до 21 г. от 23 септември до 4 октомври, на което България е домакин заедно с Италия. Евгени Иванов пожела на националите да заслужат и изживеят същите шампионски емоции, каквито неговото поколение изпита през 1991 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *